Overslaan en naar de inhoud gaan

Title
Achtergrondafbeelding

Nieuwsoverzicht

Ilse
Geplaatst op 09-07-2021

Het was opnieuw een eindexamen om nooit te vergeten. Leerlingen die dit jaar examen deden, hebben in klas 3 en in hun eindexamenjaar last gehad van de lockdowns veroorzaakt door corona. 
Vorig jaar vervielen de examens, maar dit jaar moesten de leerlingen ‘gewoon’ examen doen.4t

Geert Koers
Geplaatst op 17-06-2021

We hebben iets te vieren; mede dankzij bouwbedrijf Kootstra van der Veen heeft Geert Koers zijn diploma basisberoepsgerichte leerweg (BB) gehaald in een Leerwerktraject!

een wereld van verschil
Geplaatst op 07-06-2021

In de live talkshow Urban Onderwijs ontvangt presentator Abdelkader Benali speciale tafelgasten uit het onderwijs. Vrijdag 4 juni jl. vond de talkshow live plaats op onze school!

Om kansen te vergroten zet Achtkarspelen in op het bestrijden van achterstanden. Bijvoorbeeld in de kwaliteit van Voor- en Vroegschoolse Educatie. Maar ook door extra ondersteuning bij taalachterstanden en het inzetten op ambitie en het verbreden van de horizon.
Hoe zij dat doen vertellen professionals uit de kinderopvang, docenten uit po, vo en het beroepsonderwijs aan Abdelkader Benali. Speciale gasten zijn wethouder Jouke Spoelstra, gedeputeerde Sietske Poepjes, onderzoeker IJsbrand Jepma en schrijfster Floor Milikowski.

Bekijk hier de uitzending: https://youtu.be/IjOzqO6UlS4

ecole 1
Geplaatst op 26-04-2021

Met klas 1E klas doen we dit jaar mee aan het Ecole project. De Provincie Fryslân is hierbij de opdrachtgever. Op 18 maart was de officiële start van het project. Opdrachtgever en Friese gedeputeerde Klaas Fokkinga kwam naar Het Drachtster Lyceum om de opdracht aan de leerlingen uit te reiken.

foto ECOLE-project
Geplaatst op 18-03-2021

Op donderdag 18 maart heeft gedeputeerde Klaas Fokkinga van provincie Fryslân op Het Drachtster Lyceum de officiële aftrap verricht van het ECOLE-project Kringlooplandbouw en biodiversiteit. ECOLE is een samenwerking tussen onderwijsinstellingen in Fryslân, Polen, Tsjechië en Slovenië.