Overslaan en naar de inhoud gaan
Het Drachtster Lyceum

Welkom!

lsd
Geplaatst op 29-04-2021

Ondanks dat de examenleerlingen hun laatste schooldag niet zo uitbundig konden vieren, hebben ze het zeker niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Traditioneel wordt er op de LSD in de lessen ingebroken, waarna het feest losbarst voor alle leerlingen. Door de coronamaatregelen kon dat dit jaar niet, maar de examenleerlingen hebben dit op een creatieve manier opgelost.

pws
Geplaatst op 15-04-2021

Voor één middag was de hele school weer helemaal alleen voor de examenleerlingen. Uit alle lokalen klonken geluiden: muziek, filmpjes, maar vooral veel gepraat en gelach. Het was PWS-markt, de afsluiting van vaak maandenlang werken aan een zelfgekozen onderwerp. En ook dit jaar waren de thema’s waar de groepjes mee bezig waren geweest zeer gevarieerd: gasboringen, social media, de solar-boot of een zelfgebouwde escape room. Uiteraard was Corona een geliefd onderwerp.

dlt
Geplaatst op 15-04-2021

De lente is echt begonnen, we zitten alweer in april. Een periode waarin wij gehoopt hadden op de ‘stilte na de storm’. Een periode om terug te kijken op geslaagde uitvoeringen van ‘Ella’s onrust’ in de Lawei. Helaas is de werkelijkheid anders. Zoals bij zoveel leuke dingen dit jaar, gooide ook hier Covid-19 roet in het eten. In plaats van dat we terugkijken, zijn we nog druk aan het vooruitkijken en op zoek naar mogelijkheden om de productie alsnog op de planken te krijgen. 
 

escape
Geplaatst op 15-04-2021

Docent Renske Faber vertelt over het gebruik van escape rooms in de klas: 'De afgelopen jaren is het gebruik van escape rooms in de klas erg toegenomen. Op de lerarenopleiding Frans heb ik voor het eerst kennis mogen maken met het gebruik van escape rooms in het onderwijs. Wij moesten in groepjes zelf een escape room maken over de toetsstof van het vak Civilisation en na afloop van het project mochten we elkaars escape room uitspelen. Dat was de start van alle ideeën die daarna in mij opborrelden om dit in de praktijk uit te proberen. Dat begon met het inzetten van escape rooms met slotjes, QR-codes, verstopplekken en codetaal. Voor zowel de studenten Frans aan de NHL Stenden als mijn leerlingen voor Nederlands en Frans in de jaren die daarop volgden, vergrootte de motivatie voor leren. En ook in studies is de relatie tussen motivatie en educatieve games aangetoond.'

Aanmelden 2021-2022

Aanmelden kan vanaf dit jaar via ons nieuwe digitale aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwe leerling

Singelland ging door

Een terugblik op het afgelopen, bijzondere Singelland schooljaar 2019-2020. Kijkt u met ons mee?
 

Singellan ging door video

 

Bekijk de video