Overslaan en naar de inhoud gaan

Title
Groep 8

3 februari 2021 Open Dag! Zit jij in groep 7 of 8? Bezoek onze Open Dag

Samen alles eruit halen wat erin zit!

Stephan GöbelWie ben ik? 

Hallo! Ik ben Stephan Göbel, schoolleider van de eerste en tweede klassen op Het Drachtster Lyceum. Van oorsprong ben ik docent geschiedenis en Duits. In mijn vrije tijd ben ik voorzitter van een scoutinggroep, waar ik jarenlang jongeren heb begeleid.

 

Dit vind ik belangrijk

Meiden en jongens uitdagen zich persoonlijk te ontwikkelen, niet alleen op cognitief, creatief en sportief gebied, maar ook door de vorming van hun persoonlijkheid. Als leidinggevende streef ik samen met het team van docenten en mentoren naar het realiseren van een optimale, uitdagende, veilige en kwalitatief goede leeromgeving voor alle leerlingen en medewerkers binnen de schoolorganisatie.

 

Hier gaat mijn hart sneller van kloppen

Van mensen - leerlingen, collega’s en ouders - die hun eigen verwachtingen weten te overtreffen en verantwoordelijkheid durven nemen voor zichzelf, voor elkaar en voor de wereld om hen heen. Samen alles eruit halen wat erin zit.
 

Ik word blij van de persoonlijke betrokkenheid 

RenateIk ben Renate Westerink, moeder van Douwe Boersma die dit jaar in de bovenbouw van het vwo zit. We hebben nog twee kinderen, Jildou heeft jaar haar vwo-diploma gehaald op Het Drachtster Lyceum en Thomas doet TL op de VHS. Samen met mijn man Arjen Dirk, Douwe en Thomas woon ik in Drachten. Ik werk als zelfstandig adviseur en manager in de zorg.
 
Onze kinderen hebben zelf voor deze school gekozen. Zowel Jildou als Douwe waren naar aanleiding van de Open Dagen enthousiast over Het Drachtster Lyceum. Ze voelden zich op Het Drachtster welkom en de sfeer in de school sprak hen aan. Ook hadden zij goede verhalen gehoord van bekenden over Het Drachtster Lyceum.
 
Ik word blij van de persoonlijke betrokkenheid van docenten en leiding van de school. De teamleiders kennen de leerlingen goed en denken actief mee 
wanneer ze niet helemaal goed in hun vel zitten of hun schoolprestaties minder zijn dan verwacht.


Voor wie?
Voor leerlingen die nieuwsgierig zijn en graag na de middelbare school verder willen leren aan een hbo of universiteit.


Onderwijsaanbod


Klas 1
havo, atheneum & gymnasium
 
Klas 2-5
havo, atheneum & gymnasium
 
Klas 6
atheneum & gymnasium


 Matrix Lyceum
havo & vwo passend onderwijs

 

 

 

Uitdagende lessen

In een sfeer van leren en presteren

Met begeleiding wanneer je het (even?) nodig hebt

Met gebruik van Chromebook

Wat biedt het Matrix Lyceum?


Passend onderwijs voor havo & vwo-leerlingen met een specifieke ondersteuningsbehoefte op het gebied van leren en gedrag. Het Matrix Lyceum is een samenwerking tussen RENN4 en Singelland. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees meer.

Open dag: Woensdag 3 februari 2021
Je bent van harte welkom!