Overslaan en naar de inhoud gaan

Title
Nieuws

Nieuwsoverzicht

Singelland Family Run 2021
Geplaatst op 14-10-2021

Hij staat weer voor de deur: de jaarlijkse Singelland Family Run! De 12e editie is op 21 november. Schrijf je samen met je familie in vóór 20 november. Doe je dat minimaal twee weken van tevoren, dan ontvang je een persoonlijk startnummer.

Door op deze link te klikken ga je naar het inschrijfformulier en daar is ook alle benodigde informatie te vinden.

Er zijn dit jaar vier afstanden waaruit gekozen kan worden, dus altijd één die bij jou of jullie past. We beginnen dit jaar met de 5 km voor alle tweedeklassers van Het Drachtster Lyceum. De Fun2Run. Daarna volgen er nog drie runs waarvan twee over 2,5 km en een afsluitende run over 5 km.
Let op: 
Om je op te geven heb je een code nodig. De sportdocent van je school heeft deze code. Verder is het belangrijk dat jij jezelf en je familieleden opgeeft met je schoolmail. Doe je dat met een ander mailadres dan wordt de inschrijving mogelijk verwijderd. 
Ook is het belangrijk om te weten dat je per mail een bevestiging krijgt van de inschrijving. In deze mail staat aanvullende informatie en een belangrijke QR-code. Krijg je die niet, dan is er iets niet goed gegaan en moet je het opnieuw proberen.
 

skjin wetter
Geplaatst op 11-10-2021

Het Drachtster Lyceum deed mee aan de vijfde editie van de grote schoonmaakactie Skjin Wetter. De actieweek liep van zaterdag 2 oktober t/m zaterdag 9 oktober 2021. Ruim 180 brugklasleerlingen hebben tijdens de biologieles de vijvers en sloten rondom school schoongemaakt. De actie werd gefaciliteerd door de gemeente, die hesjes, grijpers, harken, handschoentjes en afvalzakken leverde. 

solar
Geplaatst op 20-09-2021

Het solarteam van Het Drachtster Lyceum is afgelopen zaterdag in Grou Nederlands kampioen geworden. Nadat het team voor de zomervakantie de wedstrijd in Franeker al had gewonnen won het nu weer en daarmee werd de nationale titel geprolongeerd. 

solar
Geplaatst op 13-09-2021

Zaterdag a.s. is in Grou de laatste fysieke wedstrijd van het seizoen 2021. Komt de hoofdprijs ook dit jaar naar Drachten? Er worden drie onderdelen gevaren. ‘s Ochtends wordt er om 10.30 een ‘time trail’ georganiseerd met massastart. In de middag zijn er de sprint/match race (14.00-14.45) en de slalom (14.45-15.30). Wil je ook langskomen om onze toppers aan te moedigen? En er wordt ook nog naar leerlingen gezocht die het systeem willen versterken.
 

dlt1
Geplaatst op 13-09-2021

Het nieuwe schooljaar is begonnen en dat betekent dat de productieleiding en coördinatoren van het Drachtster LyceumTheater ook weer in de startblokken staan. Dit jaar wordt een bijzonder jaar, want we gaan de honderdste voorstelling van het DLT op de planken zetten! Dinsdag 14 september zijn de audities en wordt traditiegetrouw bekend gemaakt welk stuk we gaan spelen. Aangezien de voorstelling vorig jaar niet doorging EN we dit jaar onze 100e voorstelling spelen zijn we van plan hier een geweldig feest van te maken! Zonder onze leerlingen lukt dat niet, dus we hopen op een grote opkomst bij de audities.