Overslaan en naar de inhoud gaan

Title
Achtergrondafbeelding

Nieuwsoverzicht

Koninklijk bezoek
Geplaatst op 18-09-2020

Op donderdag 17 september hebben Koning Willem Alexander en Koningin Maxima tijdens hun bezoek aan de provincie een les Frysk gevolgd op Singelland Het Drachtster Lyceum. Bekijk hier de video van deze prachtige dag!

dl
Geplaatst op 17-09-2020

Brugklasleerlingen vertellen over hun eerste ervaringen op Het Drachtster Lyceum.

leesclub
Geplaatst op 16-09-2020

De Lyceum Leesclub heeft inmiddels tien leden en we hebben plek voor meer lezers. We zijn in de coronaperiode gestart met het spannende boek HEX van Thomas Olde Heuvelt. De komende periode lezen we Gebrek is een groot woord van Nina Polak. Gelukkig kunnen we nu weer op school bij elkaar komen om te praten over deze interessante roman. 

dlt
Geplaatst op 16-09-2020

'Het kersttoneel'... een begrip voor een ieder die op het Drachtster Lyceum zit of heeft gezeten. Het is dè voorstelling van het jaar voor en door onze eigen leerlingen die traditioneel in december werd gespeeld in de Lawei.  
 

solar
Geplaatst op 24-06-2020

Ondanks het coronavirus zijn wij met het Solarteam de afgelopen maanden nog druk bezig geweest met de boot. Dit hield in dat we de boot eerst goed waterdicht moesten maken door de hele binnenkant in de smeren met injectiehars en alle gaten te vullen met epoxy (2 componenten kit). Daarna zijn we een hele vrijdagmiddag en -avond (gecombineerd met pizza) bezig geweest om de boot te schuren om hem zo strak mogelijk te krijgen ter voorbereiding op de epoxy. We hebben dus niet stilgezeten. Daarnaast worden veel klussen digitaal uitgevoerd, contact met de sponsoren, overleg, wedstrijd voorbereiden, schema’s maken en Douwe heeft vorige week een nieuwe 'spiegel' ontworpen. 

De DigiMarge is de nieuwsbrief van Het Drachtster Lyceum. 

De eerste DigiMarge verschijnt op 22 september.