Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
ameland

De start was hoopvol: er stond niet veel wind, maar het bubble voetbal en de archery tag maakten veel goed. Daarna genieten van een barbecue op het strand en roodverbrand op de tandem weer terug naar de accommodatie. De avond doorbrengen op de slaapzaal, spelletjes spelend in de woonkamer of fietsend het eiland over: het kon allemaal! 

Dag 2: bij het ontbijt vele telefoons op tafel om het weer te checken. Helaas... nauwelijks wind, geen golven, geen zon en wel regen. Het mocht de pret niet drukken. In de ochtend het water op om te kajakken en suppen (dat dobberend niet spectaculair, maar toch leuk om te doen was) en in de middag in de stromende regen Expeditie Ameland spelen in het bos. Een werkende katapult bouwen bleek voor de ene groep een koud kunstje en voor de andere een onmogelijke opgave. Laten we stellen dat de samenwerking in de ene groep beter verliep dan in de andere.

De derde dag waren de weergoden ons beter gezind! Blokartend het strand over, daarna de fijne kneepjes van het powerkiten onder de knie krijgen, en toen de grande finale: een kitesurfclinic. De zeetemperatuur was nog niet heel comfortabel, de buitentemperatuur was dat nog minder, maar ondanks dat hebben die bikkels heel hard hun best gedaan om op een surfboard een paar meter vooruit getrokken te worden door een kite. Wat een ervaring! Deze topdag afgesloten met een kampvuur op het strand en een spontaan fietstochtje (26 km...) naar de vuurtoren. 

Wat hebben we een prachtige week gehad! We zijn als begeleiders getrakteerd op een week die voelde als een vakantie: wat hebben we genoten van het enthousiasme, de motivatie, het doorzettingsvermogen en de positieve instelling van deze bijzonder leuke groep leerlingen. We hadden dit voor geen goud willen missen en kijken terug op een fantastische werkweek!

Namens de begeleiders,

Marije Brouwer