Overslaan en naar de inhoud gaan

Title

Thuis bij Singelland: online voorlichtingsavonden

Aanmelden

We voelden we ons meteen thuis

Ouder VHSWie ben ik?
Ik ben Vera Vos-Bruin, 38 jaar jong, geboren in Alkmaar maar woon al ruim 18 jaar in Veenwouden. Ik ben getrouwd en wij hebben samen drie kinderen van 12, 14 en 16 jaar. Mijn hobby’s zijn activiteiten ondernemen met mijn gezin, sporten en als laatste mensen tijdens verschillende evenementen vermaken door middel van het spelen van verschillende typetjes.

Dit vind ik belangrijk
Mijn relatie tot school is dat al onze kinderen op de VHS zitten. De reden dat wij en de kinderen voor deze school gekozen hebben is dat wij ons meteen thuis voelden toen we binnen stapten. Wij als ouders vinden het het allerbelangrijkste dat onze kinderen zich veilig en fijn voelen op school. De VHS geeft ons hier een goed gevoel bij.

  • erg betrokken bij de leerlingen
  • meteen actie bij ongewenst gedrag
  • een luisterend oor voor leerlingen en ouders 
  • positieve benadering en begeleiding
  • ouders worden goed op de hoogte gesteld

Hier gaat mijn hart sneller van kloppen
Ik word erg gelukkig van een zondagochtend samen met mijn gezin aan de ontbijttafel zitten, waar we luisteren naar ieders verhaal.

Vera Vos-Bruin, ouder VHS Singelland

Je bent op de VHS een persoon, geen nummer

Sicco Gjaltema


Wie ben ik?
Mijn naam is Sicco Gjaltema en ik werk als teamleider leerjaar 1 op de VHS. Ik ben geboren en opgegroeid in Drachten, de plaats en de omgeving is mij dus zeer bekend.

Dit vind ik belangrijk
Ik vind het belangrijk dat we er op school voor elkaar zijn, dat leerlingen zich gezien en gewaardeerd voelen. Het is onze taak om de leerlingen soepel te laten overgaan van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs en om leerlingen toe te laten werken naar een diploma. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we goed benaderbaar zijn voor leerlingen en ouders. Korte lijntjes, daar houden we van.

Hier gaat mijn hart sneller van kloppen
Mijn hart gaat sneller kloppen wanneer ik merk dat we leerlingen kunnen laten groeien. Groeien in de zin van meer kennis vergaren, maar ook vooral laten groeien als mens. Ze komen binnen als kind en verlaten de school als jong volwassene. In die paar jaar gebeurt er zoveel en dan is het mooi dat je zo’n periode deel mag uitmaken van iemands leven en ontwikkeling.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?
U kunt telefonisch of via e-mail contact met mij opnemen. Ik ben aanwezig van maandag t/m vrijdag.

Contact opnemen

Open Dag

dinsdag 2 februari 2021
16.00 - 20.30 uur

Persoonlijk contact

Liever persoonlijk contact? Natuurlijk kunt u ook altijd een persoonlijk gesprek aanvragen. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer Sicco Gjaltema.

Sicco Gjaltema

 

Contact opnemen

Ik zocht een school waar de sfeer goed was

Leerling VHS

Ik ben Elise, ik ben 14 jaar oud en ik woon in Marum. Ik vind het leuk om te tekenen, te schilderen en te bakken. Ik zocht een school waar de sfeer goed was en dat heb ik hier gevonden. Ik heb ook nieuwe vrienden gekregen op deze school.  Ik doe nu TL niveau en kan bijna havo doen. Mijn leukste activiteit was in de eerste klas, toen ik samen met mijn vriendinnen naar het kerstgala toe ging. 

Elise Poll
Klas 4TL

 
+ eigentijdse lessen op Chromebook

 
+ eigen vleugel onder- en bovenbouw

 
+ veilig, gezellig, veel activiteiten

Voor wie?

Voor alle leerlingen met een vmbo-advies. Ook voor leerlingen die nog moeten schakelen naar het vmbo is er plaats op de VHS.


Onderwijsaanbod

Leerjaar 1
schakel
voorbereiding op vmbo
vmbo
basis/kader, kader/tl en tl/havo
onderwijs op maat (oom)
basis/kader en kader/tl

Leerjaar 2
vmbo
basis/kader, kader/tl en tl
onderwijs op maat (oom)
basis/kader en kader/tl

Vanaf leerjaar 3
vmbo
basis, kader, gemengd en theoretisch