Marit: Door de introductieweek heb ik er nog meer vriendinnen bijgekregen
De eerste keer dat ik naar binnen liep vond ik erg spannend. Ik was de enige van mijn school die naar Het Drachtster Lyceum zou gaan. Bij Faktor Fier had ik een cursus brugklastraining gevolgd, waardoor ik al een beetje had geleerd hoe je leuk kennis kan maken. Ik ging naast iemand zitten en ze is nu nog steeds mijn vriendin.
Nu ongeveer vier weken later voel ik me helemaal op mijn plek. Door de introductieweek heb ik er nog meer vriendinnen bijgekregen. De O (onvoldoende), V (voldoende) en G (goed) vind ik erg prettig. Je kan hierdoor nog een beetje leren hoe je moet leren. En als er een keer een slecht cijfer tussenzit, dan telt hij helemaal niet.
Gamila: Eerst was het wel even zoeken naar lokalen maar dat went al snel
De eerste dag vond ik het wel heel erg spannend maar uiteindelijk was het wel heel leuk! De eerste week hadden we nog niet echt lessen maar deden we spelletjes, speurtochten maar ook kregen we onze boeken en kluisje. Ook had ik al snel goede vriendinnen.
De tweede week hadden we een ‘gewone’ week. Eerst was het wel even zoeken naar lokalen maar dat went al snel. Het was wel raar dat je opeens zoveel docenten hebt, juist ook wel leuk! Maar bij elke docent moest je je naam en je hobby’s enz. zeggen. Daar werd je na een tijdje wel gek van.... Nu zit ik ondertussen al een paar weken op deze school en ik vind het nog steeds heel erg leuk!
Kirsten: Mijn mentor is ook heel erg aardig
Voor mij waren de eerste weken op het Drachtster Lyceum heel erg leuk! Ik heb nu veel nieuwe vriendinnen. Omdat ik in groep 7 & 8 al naar de open dagen was geweest waren de eerste dagen/weken voor mij niet heel erg spannend. Mijn mentor is gelukkig ook heel erg aardig.
De eerste week bestond uit: de klas en de mentoren leren kennen, spelletjes doen met de klas, en op de donderdag de 1e lessen. In de tweede week moesten we onszelf vaak voorstellen aan de andere docenten. Door de corona vallen er uren uit. In die uren zit ik met mijn vriendinnen in de kantine of in de mediatheek huiswerk te maken, zodat dat dit thuis niet meer hoeft.