Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
Sportkleding

We zijn daar heel blij mee! Op deze manier vergroten we de kansengelijkheid op school. Elke leerling mag voor een bedrag van 30 euro een sporttenue van het Drachtster Lyceum uitkiezen. Iedereen draagt nu dezelfde sportkleding waardoor verschillen in prijs en kwaliteit van kleding niet zichtbaar zijn tijdens de sportles.
Mochten leerlingen hun sportkleding vergeten zijn, kunnen zij probleemloos een schooltenue lenen zonder dat zij zich over de kleur of pasvorm zorgen hoeven te maken. 

Daarnaast vergroten we de herkenbaarheid van onze leerlingen naar de buitenwereld. Of het nu gaat om een looptraining door het park of om een schooltoernooi, we zijn er trots op dat onze leerlingen in hun sportkleding herkenbaar zijn. We verwachten ook dat het dragen van dezelfde sportkleding het gevoel van eendracht onder leerlingen zal vergroten. Met elkaar sporten in dezelfde kleding zal een positief effect hebben op het ‘wij-gevoel’.

We hadden bovenstaande informatie al eerder willen delen, maar door het vertrek van de rector heeft dit enige vertraging opgelopen. Elke leerling heeft inmiddels via de mail een voucher ontvangen van 30 euro waarmee (u voor) uw kind via deze website een schoolsporttenue kan aanschaffen. Vanaf komend schooljaar zijn alle leerlingen verplicht de sportkleding van het Drachtster Lyceum te dragen.