Duurzaamheid
De Europese Unie geeft subsidie voor dit soort projecten. In dit geval gaat het om een partnerschap van 6 scholen voor voortgezet onderwijs uit 6 verschillende Europese landen. Sustainability (duurzaamheid) is de rode draad maar natuurlijk is er ook aandacht voor de cultuur van het organiserende land. Het spreken van de Engelse taal is een mooi neveneffect. Van 13 tot en met 17 maart komen de leerlingen en docenten van de deelnemende scholen naar Singelland Burgum en in mei gaan de deelnemende scholen naar Kroatië.
Programma
Op maandag 13 maart zijn de leerlingen en docenten door directeur Edith van ‘t Wout en Tanja Venema, coördinator van het Erasmus project, op school ontvangen. Na een rondleiding en een presentatie worden er traditionele Nederlandse spelletjes gedaan onder het genot van Friese lekkernijen. Gedurende de week worden verschillende bezoeken afgelegd. Op het programma staan onder andere: een boerenbedrijf, afvalverwerkingsbedrijf Omrin, NHL Stenden, Campus Fryslân, het Groninger Museum, Forum Groningen en Circulaire Fryslân. Er is onder meer een workshop ‘creatief met afval’ georganiseerd door NHL-Stenden en er komt iemand iets vertellen over de kwaliteit van ons drinkwater. Daarnaast is er ook nog een gastspreker van een transportbedrijf dat uit de doeken doet wat zij allemaal doen aan duurzaamheid.
Wordt vervolgd!
Scholengemeenschap Singelland heeft als één van de weinige scholen in het noorden van Nederland een Erasmus+accreditatie binnengehaald voor de komend 7 jaren.
“In het buitenland kom je letterlijk los van je vertrouwde ‘bubbel’ en je eigen cultuur. Je leert wat het is om je in een internationale, interculturele context te bewegen!”, aldus Tanja Venema.