Overslaan en naar de inhoud gaan

Title


Thuis bij Singelland:

Online Voorlichting

Klik hier om de online presentatie te bekijken van 16 en 19 november jl.

Doe Middagen

dinsdag 3 november, 17 november en 8 december

Open Dag

maandag 1 februari 2021, 18.00 - 21.00 uur

 


Veelgestelde Vragen

Wanneer weet ik in welke klas mijn zoon of dochter komt?

Voor de zomervakantie ontvangt uw zoon of dochter een brief met daarin de uitnodiging om alvast kennis te maken met de mentor en de coach. Dit is het eerste moment waarop hij of zij kennis maakt met de klas.

Hoe moet ik mijn zoon of dochter aanmelden?

U kunt uw kind aanmelden via het formulier op de website of bij de huidige juf of meester van uw kind.

Wat is opstromen?

Opstromen leggen we uit aan de hand van een voorbeeld: Uw kind heeft een Theoretische Leerweg advies gekregen van de basisschool. Doordat uw kind goede cijfers haalt en uiteindelijk voldoet aan de opstroom criteria, wordt hij of zij besproken tijdens de rapportvergadering en wordt er gekeken of uw kind kan opstromen naar havo

Wanneer kan mijn kind opstromen?

Er zijn drie momenten in het schooljaar dat uw kind kan opstromen, deze drie momenten zijn na de rapportvergaderingen.

Hoe is de dyslexie begeleiding bij jullie geregeld?

De leerlingen krijgen wekelijks begeleiding in kleine groepjes en ze krijgen extra tijd bij toetsen. Bij de moderne vreemde talen wordt er minder gelet op spellingsfouten en ons device biedt extra ondersteuning voor kinderen met dyslexie.

Hoe ziet mijn eerste lesweek er uit?

De eerste schoolweek na de zomervakantie staat in het teken van kennismaken. Je gaat dus wel écht naar school maar hebt nog niet echt  les. Kennismaken doe je met je mentor, je coach, je klasgenoten en met de school.

Hoe ziet mijn lesrooster eruit?

Bij ons op school is een lesuur 45 minuten. Als je het eerste lesuur naar school moet, begin je om half 9.

Hebben jullie lesuitval? En hebben mijn kinderen dan ook tussenuren?

We proberen het lesuitval te beperken door een andere docent in te laten vallen voor een docent die ziek is.

Wanneer is de open dag en waar vind ik deze informatie?

Deze informatie vindt u op de website van Singelland Burgum

Kan ik ook aangeven bij wie ik graag in de klas zou willen?

Je kunt het aangeven op het aanmeldformulier, we doen ons best om hier rekening mee te houden.

In welke klas kom ik na de zomervakantie?

Je ontvangt van ons een uitnodiging om voor de zomervakantie alvast kennis te maken met je coach, mentor en klasgenoten. En dan weet je voor de zomervakantie al bij wie je in de klas komt in het nieuwe schooljaar.

Kan ik een keer op school komen kijken?

Natuurlijk! Je bent van harte welkom, stuur een mail naar h.vanderlaan@singelland.nl of neem telefonisch contact met ons op via (0511) 45 02 10 en dan maken we een afspraak.

 

Doe Middag

Tijdens een Doe Middag neem je een kijkje in onze school en doe je mee met verschillende lessen en activiteiten. Je juf of meester kan jou of je hele klas hiervoor opgeven. Maar je kunt je ook aanmelden via de links hieronder. 

  • dinsdag 3 november, 17 november en 8 december 2020  

Natuurlijk houden wij ons ook aan de coronamaatregelen. Zolang jij naar de basisschool kunt blijven gaan, kunnen de Doe Middagen vast ook gewoon doorgaan. Je kunt je op deze pagina aanmelden voor een Doe Middag. Als de situatie verandert, melden we dat hier op onze website en op de Facebookpagina van OSG Singelland. Ook informeren we je juf of meester wanneer je samen met je klas naar een Doe Middag komt.

Graag tot ziens op Singelland Burgum!

Aanmelden

School van deze tijd

Ouder Singelland Burgum

Onze dochter is eerstejaars leerling op het Singelland Burgum. Uiteraard is het voor leerlingen een grote stap om van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs te gaan, maar het fijne van Singelland Burgum is dat deze aansluiting goed geregeld is voor zowel leerling, ouder en docent. Ook het kleinschalige karakter van de school draagt bij aan een snelle gewenning en een veilig gevoel.

‘Ruimte voor talent’ is de lijfspreuk van Singelland Burgum. Hiermee wil Singelland Burgum benadrukken dat de leerling centraal staat en de mogelijkheid krijgt zich maximaal te ontwikkelen. Persoonlijk vind ik goed onderwijs één van de belangrijkste pijlers binnen een samenleving. Het legt de basis voor een veilige en kansrijke toekomst. Singelland Burgum zie ik als een school van deze tijd. Niet alleen door de moderne manier van lesgeven met de nieuwste technologie, maar ook door eigentijdse opvattingen over wat belangrijk is. Door het aanbieden van een gevarieerd lesprogramma worden leerlingen gemotiveerd om na te denken over wat ze willen en kunnen. Die ruimte krijgen ze op Singelland Burgum geboden.

Jesper Korringa
ouder Singelland Burgum

Zo nu en dan besef ik dat geluk heel dichtbij is.

Hendrik van der Laan


 

Wie ben ik?
Ik ben Hendrik van der Laan, woon samen met Sanne, vader van twee stoere jongens, Jurre (6 jaar) en Tygo (3 jaar). Buitenmens, STRAVA-junkie, sportliefhebber, Spotify staat (bijna) altijd aan en Makkelijke Moestuinier. Inmiddels alweer 8 jaar werkzaam bij  Singelland Burgum. Docent Lichamelijke Opvoeding, leerlingbegeleider en leerjaarcoördinator van klas 1.

Dit vind ik belangrijk
Ik zit vol energie, ben erg optimistisch en daarnaast heel toegankelijk. Ik geniet van vernieuwing en ben vaak op zoek naar uitdaging. Hoop leerlingen te inspireren (zowel sportief als lerend) en de grenzen van hun eigen kunnen te mogen ontdekken en doorbreken. Ik ben buitengewoon geïnteresseerd in de psyche van de mens.  

Hier gaat mijn hart sneller van kloppen
Ik grijp uitdagingen met beide handen aan. Ik ben vaak op zoek naar nieuwe  mogelijkheden en kan moeilijk stilzitten. Zo nu en dan besef ik dat geluk heel  dichtbij is. Met stip op één: mijn gezin.

Contact opnemen

Persoonlijk contact

Liever persoonlijk contact? Natuurlijk kunt u ook altijd een persoonlijk gesprek aanvragen. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer Hendrik van der Laan.

Hendrik van der Laan

 

Contact opnemen

Ik had meteen een fijn gevoel

Nynke Jansen leerling Burgum

Ik ben Nynke Jansen en ik zit in klas 1C.  Mijn hobby’s zijn volleybal en lezen en mijn lievelingsvakken zijn Spaans en Mens &  Natuur. Toen ik voor het eerst bij Singelland Burgum kwam had ik meteen een fijn  gevoel en ik vond het ook nog eens  geweldig toen ik hoorde dat we Spaans  kregen in plaats van Frans.

Nu zit ik al wat langer op Singelland Burgum en vind ik het nog steeds een leuke school!

Er zitten ook heel veel vriendinnen van mij op Singelland Burgum maar wel in  andere klassen. Omdat de school best klein is, zie ik ze nog wel vaak en kunnen we soms nog even praten. De school is heel leuk en heeft een gezellige sfeer.

Nynke Jansen
Klas 1C

Open Dag

maandag 1 februari 2021
18.00 - 21.00 uur

Onderwijsaanbod

1e leerjaar
vmbo (basis, kader, theoretisch)
havo/atheneum

2e leerjaar
vmbo (basis, kader, theoretisch)
havo/atheneum

vanaf 3e leerjaar
vmbo (theoretisch)
havo bovenbouw