Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
samenwerking VDMWoningen

Van gastles tot praktijkopdracht
De samenwerking bestaat uit drie onderdelen, namelijk een rondleiding door de geautomatiseerde woningfabriek van VDM Woningen, een gastles door een uitvoerder van VDM Woningen en een praktijkopdracht. In totaal namen 20 leerlingen van klas 3 en 4 van de opleiding Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) deel aan de eerste rondleiding en gastles.

Tijdens de rondleiding kunnen de leerlingen zelf ervaren hoe de prefab woningelementen in de fabriek van VDM Woningen worden gemaakt. De bouwmethode van houtskeletbouw is behoorlijk in opkomst door het duurzame karakter. Met de gastles krijgen zij een verdiepingsslag over hoe de elementen vervolgens op de bouw tot woningen worden gerealiseerd.


Met de informatie van de rondleiding en de gastles mogen de leerlingen binnenkort zelf aan de slag met hun praktijkopdracht. De praktijkopdracht vindt in november plaats, waarbij de leerlingen zelf aan de slag gaan met een demomodel van een woningelement in houtskeletbouw.
 

Jonge talenten in de bouw
De samenwerking tussen VDM Woningen en Singelland VHS kwam tot stand toen beide partijen leerlingen meer inzicht wilden geven over het reilen en zeilen in de bouwsector. Voor OSG Singelland VHS in Drachten is het van belang dat leerlingen tijdens de opleiding erachter komen wat werken in de bouwsector inhoudt. VDM Woningen wil de aanwas van jonge talenten in de bouwsector juist stimuleren.