Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
Open Dag

In plaats van geld uit te geven aan gadgets die vaak na een paar weken al stuk zijn, hebben wij al een aantal jaren onze goede doelenactie. Elke leerling kreeg bij binnenkomst een muntje en hij of zij mocht bepalen aan welk goed doel dat muntje zou worden besteed. Het muntje symboliseert het bedrag wat we anders aan merchandise hadden uitgegeven. Dit jaar waren de (door onze Leerlingen Raad) gekozen goede doelen: Jeugdhulp Friesland en de Voedselbank. Zij ontvangen binnenkort een mooi bedrag van ons, want met een kleine 800 man aan bezoekers zijn er heel wat muntjes uitgedeeld.

Elk vak had zijn best gedaan een zo goed mogelijk beeld te geven van wat er in de les gebeurt. Leerlingen konden zien dat we bij M&M onder andere leren door het spelen van een potje Jenga. Op elk blokje die je eruit haalt staat een vraag over onze geschiedenis bijvoorbeeld. Bij PIE kon je zelf lassen, echt of met een VR bril. In het Taaldorp werkte je aan je Franse, Duitse en Engelse taal. En zo zijn er nog tal van voorbeelden van toffe activiteiten bij alle andere vakken. Wij zijn blij dat we een goede weergave hebben kunnen geven van ons onderwijs, van theorie tot praktijk. Wij zijn vooral trots op de reacties van ouders en leerlingen. Zo kregen wij van bezoekers terug dat we zo'n warme school zijn, met aandacht voor de leerling. Dat dit merkbaar en voelbaar was tijdens onze open dag. Onze huidige leerlingen hebben hier ook een rol in gespeeld, die het geven van rondleidingen verkozen boven hun vrije middag en avond. Als iedereen met dat gevoel naar buiten is gegaan is ons doel behaald! 

We hopen dat iedereen een goed beeld heeft kunnen krijgen van onze fijne school. Mocht je nou toch nog eens een kijkje willen komen nemen ben je natuurlijk van harte welkom. Kijk ook eens naar ons aankomende Talent Event.

Open Dag gemist? Klik hier voor een persoonlijke rondleiding of deelname aan het Talent Event.