Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
watersportdag

De helft van de leerlingen bracht de ochtend door op meerdere skûtsjes. Met windkracht 5 was er veel te doen aan boord: de fok, het roer, de zwaarden en het grootzeil werd al samenwerkend door de leerlingen bemand. De handen uit de mouwen dus, er kon volop worden gezeild. Wat een prachtige ervaring om met deze oude schepen over de wateren in Nationaal Park De  lde Feanen te varen.

De andere helft ging kanovaren, suppen of valkzeilen. Bij elk van deze drie activiteiten werden de beginselen van de sport aangeleerd of verbeterd, gevolgd door een mooie tocht op de wateren bij Eernewoude. Dit was met windkracht 5 wel een behoorlijke uitdaging. De kanoërs zaten nog niet eens allemaal in hun kano, toen de eerste twee al om lagen. Maar geen probleem, kano legen en weer door.

Na de pauze met meegebrachte lunch of een ter plekke gescoorde warme hap, werden de groepen omgewisseld. Nog meer wind in de middag zorgde voor nóg meer uitdaging, waardoor meerdere leerlingen na afloop hun meegebrachte droge kleding aan konden trekken. 

Na deze prachtige, enerverende, rûzige dei, kon iedereen moe maar voldaan aan het einde van de middag huiswaarts keren. We kijken terug op een gezellige en leerzame watersportdag.