Overslaan en naar de inhoud gaan

Brugklassers over de introductieweek

Title
dl3

Ik had eigenlijk helemaal geen spanning, want we deden eerst een paar kennismakingsspelletjes

Deze week had ik introductieweek op het Drachtster Lyceum. Ik heb een leuke klas met zesentwintig kinderen. Ik kende al zes kinderen van mijn basisschool, maar ik heb nu ook al drie nieuwe vriendinnen! De eerste dag dat we op school kwamen had ik eigenlijk helemaal geen spanning, want we deden een paar kennismakingsspelletjes. Op donderdag hadden we tehatex dat was een soort tekenles. Ik vond het wel leuk! Donderdag hadden we ook Nederlands en wiskunde. Vrijdag vond ik zelf de leukste dag. Toen hadden we een hele leuke selfie opdracht. Bij ons groepje ging het wel goed en volgens mij hebben wij de meeste foto's gemaakt, maar dat weet ik nog niet zeker. Ik vind het Drachtster een hele leuke school en echt een aanrader!
Elske, B1c 

 

Een volgende stap in het leren voor later

Ik vond het heel spannend, gewoon ECHT naar de middelbare school. Ik had van allemaal kinderen gehoord dat het echt wel meevalt. Nou eerst geloofde ik dat niet. Alleen nu ik dus mijn eerste week heb gehad, is het al veel minder spannend. We hebben allemaal leuke spelletjes gedaan om elkaar beter te leren kennen. Ik heb ook al nieuwe vrienden. Wat mij vooral heeft geholpen is dat ik met veel kinderen heb gekletst. Ook heb ik in de eerste week al wat proeflessen gedaan zoals Nederlands en wiskunde. De lessen waren erg leuk, alleen wel anders dan de basisschool. Dit is een volgende stap in het leren voor later. Voor mij is dit superleuk en ik hoop dat dat ook voor de kinderen die volgend jaar naar onze school komen zo is. 
Jazzmalin, B1k

 

Een leuke mentor en een leuke klas met aardige kinderen

Dinsdag was ik voor het eerst echt in de klas. Het was een leuke en gezellige dag. Ik was eerst een beetje zenuwachtig, maar na een tijdje was het heel gewoon voor mij. Ik heb een leuke mentor en een leuke klas met aardige kinderen. Ik kwam in de klas met drie kinderen die op mijn oude basisschool zaten en ik ken nu al veel meer kinderen uit mijn klas. Ik heb mijn chromebook ook al gekregen. Ik vond het een hele leuke introductieweek en ik ben benieuwd hoe het de volgende week gaat.
Sharif Salem, B1c

 

Alles is SUPER geregeld. Ik vind het een SuperSchool!!
Deze week ben ik voor het eerst naar school geweest op het Drachtster. Dinsdag was iedereen best stil. Veel kinderen lieten zich van hun beste kant zien. Woensdag waren al veel kinderen gewend en waren het niet meer groepjes maar al meer een klas. Donderdag waren de Groene Spelen en iedereen had daarvoor gymkleren mee. In het gymlokaal stonden allemaal spelletjes klaar. Onze mentor had al groepjes gemaakt dus we konden snel aan de slag. Door de spelletjes werden we al snel een team. Alles is SUPER geregeld. Ik vind het een SuperSchool!!
Luna, B1c

 

atrium
Atrium van Het Drachtster Lyceum