Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
dlt

Wij komen nog een keer met de hele groep bij elkaar, om het project toch even goed af te sluiten en wellicht toch ook nog even een en ander vast te leggen. Houd de social media dus in de gaten: hierop zullen jullie vast nog van ons horen.

Nu gaan we vooruitkijken. De volgende voorstelling is de 100e en daar willen we natuurlijk een feestje van maken. Intussen zijn heel veel oud-deelnemers opgespoord en benaderd, maar de lijst is uiteraard nog lang niet compleet! Verder zoeken we veel oud beeldmateriaal om ons archief mee aan te vullen. Bent of kent u iemand die ooit heeft meegedaan, dan horen we graag van u via ons mailadres (dltheater@gmail.com)! Bovendien hopen wij natuurlijk dat u uw kinderen zult stimuleren om ook deel te nemen aan dit geweldige project volgend schooljaar.

Een voorstelling is natuurlijk het kersje op de taart, maar een taart zonder kersje lusten we ook. Ondanks het feit dat de voorstelling niet doorgaat hebben onze leerlingen veel plezier beleefd, veel geleerd en nieuwe vriendschappen gesloten tijdens het repetitieproces. In veel gevallen levert het vriendschappen voor het leven op. Dit zeggen zij daar zelf over: 

 

Omar Hashemi deed dit jaar voor de derde keer mee als acteur. Hij stuurde ons, na de mededeling dat het feest voorbij was, het volgende bericht:

“Elk jaar leer je nieuwe mensen kennen en elk jaar is anders dan de jaren daarvoor. Als je meedoet dan heb je gegarandeerd een leuk jaar met unieke ervaringen. 

Ook dit jaar was super leuk met het DLT. Ik heb weer nieuwe mensen ontmoet, nieuwe dingen geleerd en zoals elk jaar heb ik een ervaring opgedaan die ik nooit ga vergeten. 

Al die leuke momenten heb ik in mijn hersenen opgeslagen zodat, als ik over 10 of 20 jaar nog steeds zal denken “wow, mijn middelbare schooltijd was goud met het DLT!”

Natuurlijk is het spelen van de voorstelling super leuk, maar meedoen aan het DLT is ook een eer en juist de momenten voor de voorstelling, de repetities en de lol die je hebt samen met de groep, maken alles zo compleet. Ondanks dat de voorstelling dit jaar niet doorging ben ik blij ben dat ik auditie heb gedaan voor Ella’s Onrust en dankbaar dat ik nog een jaar mee mocht doen. Met of zonder voorstelling blijft het geweldig!”

Omar
Omar Hashemi

 

Voor Mare Herrema was het de tweede keer dat ze meedeed, ze speelde altsaxofoon in de band:

“Dit jaar was mijn tweede jaar bij de band van het DLT. Ik speelde weer altsaxofoon. Het was wel allemaal anders: een heel anders stuk, andere begeleider en voor een groot deel een nieuwe band. Desalniettemin was het toch weer super gezellig met iedereen. De heerlijk gezellige en energieke doorlopen en de wekelijkse, leerzame repetities zorgden voor een super vooruitzicht op een enorm leuke voorstelling. 
 
Helaas werd dat hem niet dit jaar. Gelukkig weet ik hoe het er ook uit kan zien, en ga ik met die herinnering het volgende jaar in, met hopelijk een überfantastische voorstelling,” 

Mare
Mare Herrema


 
Jade van der Heide sleepte dit jaar de hoofdrol binnen:
 
“Dit jaar heb ik auditie gedaan voor toneel bij het DLT. Ik was voor de audities best zenuwachtig maar op een gegeven moment werd het zo leuk dat ik vergat dat ik auditie aan het doen was en er gewoon echt lekker in zat. De uitslag was wel zenuwslopend, mijn naam werd als laatste genoemd maar ik was zo blij dat ik erbij zat! 
Het is een supervette ervaring, die ik iedereen zou aanraden. Ik heb door mee te doen aan het DLT meer zelfvertrouwen gekregen, goede tips op gebied van acteren gekregen en heel veel leuke nieuwe mensen ontmoet. 
 
Tijdens het repeteren leerden we elkaar steeds beter kennen en werden we een steeds hechtere groep. Ik vond het heel gaaf om te zien hoe je door twee keer in de week met elkaar te repeteren zo erg op elkaar ingespeeld raakt. De rol die ik heb gekregen vind ik echt super vet en ik heb heel veel van haar (Ella - red.) geleerd, het was gewoon heel cool om naast mijn eigen leven af en toe ook even Ella te zijn, helemaal iemand anders. 
Toen de voorstelling uiteindelijk niet doorging was dat ook best even slikken, maar gelukkig heb ik de mooie herinneringen en die zijn voor altijd! ”

Jade
Jade van der Heide