Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
101 jaar

De Leeuwarder Courant schreef het artikel 'Singelland in Burgum viert bijzonder jubileum: 101 jaar Openbaar Voorgezet Onderwijs aan Schoolstraat 101'.

 

Voor de hele week worden er dagelijks vier workshopsrondes gehouden waar de leerlingen zich bij aansluiten.

De workshops
Tijdens de ‘Cultuurweek’ wordt er een serie workshops gegeven op het gebied van theater, dans en muziek. De leerlingen kunnen hier kennismaken met toneelspelen, muziek produceren en zelf ontdekken hoe je poppen laat spreken. Daarnaast krijgen de leerlingen zelfs een workshop in oud Indonesisch vecht- en dansvorm ‘Pencak silat’, wat gaat over mens en dier. In deze workshop gaan de leerlingen bewegingsvormen leren en op zoek naar hun innerlijke dier.

101-jarig bestaan
Dit jaar is het Openbaar Voortgezet Onderwijs, 101 jaar gevestigd op de Schoolstraat 101. Nu bekend als Singelland Burgum, maar voor vele oud-leerlingen beter bekend als de Johannes Brands MAVO. Dit jubileum zal onder meer gevierd worden met de leerlingen tijdens de 'Cultuurweek'. Ze gaan op zoek naar hun 'roots' en geven antwoord op de vraag: “Waar kom ik vandaan?” In dit jubileumjaar wordt een receptie en een 'Open School' voor oud-leerlingen en oud-collega's georganiseerd.
cultuurweek

cultuurweek