Overslaan en naar de inhoud gaan

Title
Achtergrondafbeelding

Nieuwsoverzicht

Tuin
Geplaatst op 07-12-2020

Vanuit de leerlingen kwam de vraag om een schoolplein te creëren waar zij buiten kunnen zitten in de pauzes. Tot nu toe hadden zij een grijs hoekje waar de fietsen stonden en een leeg grasveldje. De leerlingen mochten zelf aangeven hoe ze deze plekken wilden inrichten.  

 

matrix
Geplaatst op 08-10-2020

Subsidie Erasmus

Mede dankzij de toekenning van de Erasmus-subsidie start het Matrix Lyceum samen met twee havo/vwo-scholen voor leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte uit Eindhoven (Helder) en Brugge (De Passer) met het project 'Leerlingen met autisme met elkaar verbinden’. Dit project is gericht op internationale samenwerking, verbinding en kennisdeling. Het project heeft als doel met en van elkaar te leren op alle niveaus, van management tot leerlingen. 

Fokje Bouwer
Geplaatst op 07-09-2020

Interview met groepsleerkracht Fokje Bouwer

Fokje Bouwer is groepsleerkracht van klas 1 en 2 op het Matrix Lyceum. Naast het opstarten van de dag is het begeleiden van leerlingen één van de belangrijkste taken. ‘Maar ik ben ook manusje van alles, omdat het zo’n kleine school is doe je ook andere taken zoals koffie zetten en de vaatwasser uitruimen. En andere grote taak is het onderhouden van contact met de ouders en hulpverlening indien nodig.’