Overslaan en naar de inhoud gaan

Diploma op zak én gebak!

Title
Het officiële moment: het tekenen van het diploma!

Op 31 maart j.l. stond er (eindelijk) weer een feestje op het programma: de diploma-uitreiking van de symbiose leerlingen. Door de Corona-maatregelen bleef het een tijd onzeker óf en hoe we dit feestje konden vieren. Maar we wilden en zouden onze leerlingen in het zonnetje zetten, dus hakten we de knoop door! Halverwege maart ontvingen onze symbiose leerlingen daarom een gouden envelop in de bus. Daarin kregen ze de opdracht om thuis te zijn op woensdag 31 maart. 

Voor deze groep leerlingen is de periode op De Venen inmiddels afgerond. Zij hebben nu definitief de overstap naar een mbo-opleiding gemaakt nadat ze een half jaar een symbiose traject hebben gevolgd. Dit betekent dat ze lessen volgen op het mbo en de stage lopen via De Venen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen deze leerlingen aan het einde van dit schooljaar daarom hun entree-diploma halen. Dat neemt niet weg dat het de moeite waard is om ook stil te staan bij het PRO diploma waar de leerlingen hard voor hebben gewerkt.

Verdeeld over vier routes vertrokken enkele docenten en stagecoaches op pad. Met onder de arm een 'mobiele' werkplek, een heerlijke slagroomtaart, een goodiebag met feestartikelen en natuurlijk het welverdiende diploma zijn we bij de verschillende oud-leerlingen langs gegaan. Na een persoonlijk praatje en het officiële ondertekenen van het diploma was deze zonnige dag een prachtige en geslaagde afsluiter van hun periode op De Venen. We wensen onze oud-leerlingen ontzettend veel succes voor de toekomst!