Overslaan en naar de inhoud gaan

Title
Achtergrond

Nieuwsoverzicht

bezoek
Geplaatst op 15-10-2021

Woensdag 13 oktober waren de leerlingen van groep 7/8 van SBO 't Heechhof bij ons te gast in het kader van de kinderboekenweek. Het thema was dit jaar 'worden wat je wil'. De leerlingen hebben bij ons kennisgemaakt met verschillende beroepen door mee te kijken en mee te doen bij onze praktijklessen. 

zeven sloten
Geplaatst op 15-10-2021

Woensdag 13 oktober was Cabaretier Michiel van de Burgt bij ons op school voor de voorstelling 'Zeven Sloten'. Een voorstelling voor de leerlingen van leerjaar 5 en 6. Deze voorstelling maakt onderdeel uit van ons verkeerseducatie aanbod. 

Singelland Family Run 2021
Geplaatst op 14-10-2021

Hij staat weer voor de deur: de jaarlijkse Singelland Family Run! De 12e editie is op 21 november. Schrijf je samen met je familie in vóór 20 november. Doe je dat minimaal twee weken van tevoren, dan ontvang je een persoonlijk startnummer.

Door op deze link te klikken ga je naar het inschrijfformulier en daar is ook alle benodigde informatie te vinden.

Er zijn dit jaar vier afstanden waaruit gekozen kan worden, dus altijd één die bij jou of jullie past. We beginnen dit jaar met de 5 km voor alle tweedeklassers van Het Drachtster Lyceum. De Fun2Run. Daarna volgen er nog drie runs waarvan twee over 2,5 km en een afsluitende run over 5 km.
Let op: 
Om je op te geven heb je een code nodig. De sportdocent van je school heeft deze code. Verder is het belangrijk dat jij jezelf en je familieleden opgeeft met je schoolmail. Doe je dat met een ander mailadres dan wordt de inschrijving mogelijk verwijderd. 
Ook is het belangrijk om te weten dat je per mail een bevestiging krijgt van de inschrijving. In deze mail staat aanvullende informatie en een belangrijke QR-code. Krijg je die niet, dan is er iets niet goed gegaan en moet je het opnieuw proberen.
 

klassenbattle
Geplaatst op 29-08-2021

Na een welverdiende vakantie is school de afgelopen week weer begonnen maar niet meteen met lessen. Omdat we het belangrijk vinden dat leerlingen en docenten elkaar goed leren kennen en weer rustig wennen aan school, starten we in de eerste week altijd met een introductieweek met verschillende leuke activiteiten op school of op locatie.

young solar challenge
Geplaatst op 06-07-2021

Leerlingen van de Venen hebben zaterdag 3 juli met een zelf gebouwde solarboat meegedaan aan de Young Solar Challenge in Franeker. De eerste race waren er nog wat technische problemen maar bij de tweede en derde race stuurde Harm Louwes ons twee keer naar een knappe 6e plaats.