Overslaan en naar de inhoud gaan

Title
Achtergrond

Nieuwsoverzicht

gouden gezonde school kantine schaal
Geplaatst op 08-04-2021

Samen met CSG Liudger de Ring runnen wij bij ons op school zelf de catering met onze leerlingen. Elke dag is een groep leerlingen druk bezig om allemaal lekkere dingen klaar te maken. Daarbij is veel aandacht voor gezonde voeding. Elke dag kunnen leerlingen kiezen uit een gevarieerd aanbod waarbij ook altijd gezonde alternatieven aangeboden worden.  Wij zijn hiervoor dit jaar wederom beloond met de gouden schoolkantine schaal. Dit past helemaal in onze ambitie om een 'gezonde' school te zijn voor leerlingen en medewerkers.

Het officiële moment: het tekenen van het diploma!
Geplaatst op 05-04-2021

Op 31 maart j.l. was het feest! 20 Leerlingen van De Venen hebben, na een succesvolle symbioseperiode, definitief de overstap naar het MBO gemaakt. En...dat was een feestje waard. Met een aantal collega's zijn we, "coronaproof", bij de leerlingen langs gegaan om hen het diploma persoonlijk te overhandigen. Een feestje was het zeker! En om te zorgen dat het feestje na ons bezoek nog even door kon gaan, kregen de leerlingen een goodiebag met leuke feestartikelen en een lekkere slagroomtaart!

prijsvraag
Geplaatst op 21-03-2021

Tijdens de Online Open Week konden groep 8 leerlingen meedoen aan een prijsvraag en een quiz. En wat wil nou het toeval? De prijzen zijn gewonnen door de tweeling Gerda en Wietske Veenstra uit Surhuisterveen. Gefeliciteerd! Vrijdag 19 maart waren zij bij ons op school om de prijzen in ontvangst te nemen. 

pop kamp Morra
Geplaatst op 21-03-2021

Singelland De Venen doet samen met een aantal andere Friese scholen en instellingen, mee aan een bijzondere actie voor de vluchtelingenkinderen in kamp Moria in Griekenland. Bij beeldende vorming worden houten poppen gemaakt die aangekleed worden met kleding die gedoneerd is door leerlingen en personeel. Elke pop krijgt een lampje zodat de poppen ook in het donker zichtbaar zijn.

Solar Challenge
Geplaatst op 17-02-2021

Bovenbouwleerlingen van de Venen van de vakken mobiliteit en hout zijn begonnen met de bouw van een Solar boat.  We gaan namelijk komend seizoen meedoen aan de 'Young Solar Challenge'.  Een prachtig project waarin de leerlingen een boot gaan bouwen welke volledig elektrische wordt aangedreven. Met deze boot gaan leerlingen deelnemen in een race tegen teams van andere scholen. Wij zoeken nog sponsoren voor dit geweldige project.