Overslaan en naar de inhoud gaan

Title
Achtergrond

Nieuwsoverzicht

young solar challenge
Geplaatst op 06-07-2021

Leerlingen van de Venen hebben zaterdag 3 juli met een zelf gebouwde solarboat meegedaan aan de Young Solar Challenge in Franeker. De eerste race waren er nog wat technische problemen maar bij de tweede en derde race stuurde Harm Louwes ons twee keer naar een knappe 6e plaats.

zeskamp 2021
Geplaatst op 03-07-2021

Vrijdag 2 juli hebben we met de leerlingen van de  klassen 1 t/m 4 het schooljaar afgesloten met een super leuke zeskamp. In verschillende teams werd er gestreden op onderdelen zoals de bungee-run, de kantelmuur, het spijkerbroekhangen, de jumboballen en het gladiotorspel. Samenwerken en overleggen is natuurlijk belangrijk bij de zeskamp, maar gezelligheid en plezier nog meer.... en dat was er zeker.

Geplaatst op 01-07-2021

Donderdag 1 juli is het feest op de Ring 4 in Drachten. Het terrein rondom de praktijkonderwijsscholen van CSG Liudger De Ring en OSG Singelland De Venen heeft een metamorfose ondergaan. Van een vrij saai plein met veel beton, naar een multifunctionele, groene omgeving waar verbinding, ontmoeting, sporten en bewegen centraal staan.

De omgeving is zo ingericht dat er een mooie, natuurlijke verbinding is ontstaan tussen het schoolgebouw en de omgeving. Met de plaatsing van een calisthenics toestel en een reuzeschommel, mede mogelijk gemaakt door gemeente Smallingerland, is het nu helemaal af. Dat wordt op 1 juli gevierd met leuke, sportieve activiteiten en een gezond hapje en drankje. Wethouder Van der Beek van gemeente Smallingerland prikte al schommelend een ballon door als officiële openingshandeling.

Opening schoolterrein De Venen

voetbalartiest bij CKV dag
Geplaatst op 01-07-2021

Donderdag 1 juli hebben de leerlingen van de klassen 1 t/m 3 genoten van een aantal geweldige optredens van een dansgroep, een verhalenverteller, een drummer en een voetbal artiest. Normaal gesproken kunnen leerlingen tijdens de CKV workshopdag actief deelnemen aan heel veel verschillende workshops. Dat zat er i.v.m. Corona nog niet in maar kijken naar een aantal leuke optredens kon wel. Klik door voor meer foto's.

diploma uitreiking 2021
Geplaatst op 27-06-2021

Vrijdag 25 juni hebben we afscheid genomen van onze schoolverlaters tijdens de feestelijke diploma uitreiking. Alle leerlingen gingen trots naar huis met hun diploma 'praktijkonderwijs' en de branche erkende certificaten die ze dit jaar behaald hebben.