Overslaan en naar de inhoud gaan

Title

Online voorlichtingsavonden
16 en 19 november

Onze school heeft op maandag 16 en donderdag 19 november online voorlichtingsavonden georganiseerd.  Online Voorlichting gemist? Bekijk hier de presentatie.

  Bekijk de presentatie

  Tijdens de Open Dag vonden wij de docenten gelijk leuk

  Leerlingen De Venen


  Wij zijn Martha van Schepen en Demi van Oostrum. Wij zijn beide 15 jaar en zitten in klas 3A en 4t2.

  Demi: “Ik woon in Drachten. Mijn talent is zingen, dat vind ik leuk. Tijdens de Open Dag kunnen jullie mij horen in het schoolkoor. Op school vind ik gym, koken en rekenen de leukste vakken. Ik heb voor deze school gekozen omdat ik naar een openbare school wilde en veel van mijn vrienden ook naar deze school gingen. Tijdens de Open Dag vond ik de docenten gelijk leuk.”

  Martha: “Ik woon in Surhuizum. In mijn vrije tijd spreek ik veel met vriendinnen af om te kletsen of de stad in te gaan. Op school vind ik koken en verzorging leuke vakken. Tijdens de Open Dag vond ik het heel fijn dat de docenten zo open waren.”

  We zijn in het tweede jaar op kamp geweest naar Oudega. Dat was heel gezellig en een mooie mix van leuke activiteiten en tijd voor jezelf. We hebben nu al zin in het kamp naar Ameland dit jaar.
   

  'Elke dag is weer een nieuwe kans'

  William Wissink

  Wie ben ik?

  Mijn naam is William Wissink, 48 jaar en woonachtig in Oudehaske. Na 10 jaar werkzaam te zijn geweest in het speciaal basisonderwijs als gymdocent, werk ik alweer 13 jaar op Singelland De Venen als gymdocent en de laatste jaren als schoolcoördinator. 

  Dit vind ik belangrijk
  Ik vind het belangrijk dat leerlingen mogen zijn wie ze zijn en dat ze zich mogen 
  ontwikkelen in hun eigen tempo. Elke dag is weer een nieuwe kans; dit vraagt om een open nieuwsgierige houding en flexibiliteit van docenten, zodat we maatwerk kunnen leveren. De school moet een fijne en veilige plek zijn voor leerlingen en docenten zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.

  Mijn hart gaat sneller kloppen:
  -  als leerlingen opbloeien na een vaak lastige periode op de basisschool - wanneer wij met vele betrokken stagebedrijven leerlingen voorbereiden op een plek in de maatschappij - van alle geslaagden op de feestelijke certificatenavond - van kleine succesjes die we dagelijks met leerlingen hebben - als ik zie hoe enthousiast en  geduldig onze medewerkers met deze geweldige groep leerlingen werken bij alle leuke activiteiten die we samen organiseren.

  Contact met William

  Open Dag

  maandag 1 februari 2021
  16.00 - 19.00 uur

  Persoonlijk contact

  Liever persoonlijk contact? Natuurlijk kunt u ook altijd een persoonlijk gesprek aanvragen. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer William Wissink.

  William Wissink


   

  Contact opnemen

  Het team sprak ons erg aan

  Ouder De Venen


  Ik ben Kitty Veenstra, moeder van Ruerd die in klas 6 zit. Ik woon met mijn man en 3  kinderen in het mooie Bakkeveen. Ik heb 3 jaar in de locatieraad van Singelland De Venen gezeten. Dit om meer betrokken te kunnen zijn bij de school en omdat ik het  interessant vind hoe alles gaat op zo’n school. Juist ook ‘achter de schermen’.

  Ondanks dat de Venen een redelijk grote school is, boden ze de mogelijkheid om zowel bij AVO als de praktijkvakken op zijn eigen niveau te werken. Dat leek ons goed passen bij onze zoon. Verder sprak het team ons erg aan toen wij hier waren tijdens de Open Dag en andere bezoeken aan de school. 

  De manier waarop men op die momenten zich ook richtte tot onze zoon was heel  prettig voor hem en voor ons.

  Ik houd van samen; samen doen, samen denken, samen zijn. Dat kan op allerlei gebied zijn, bijvoorbeeld wat ons gezin betreft, met de buurt, maar ook met de school.  Samen met de school het best mogelijke voor mijn kind doen. Heel breed dus.

  Kitty Veenstra
  ouder Singelland De Venen

  Aanmelding

  Wij verwelkomen jou en je ouders graag op Singelland De Venen!
  De Ring 4, 9202 NW  Drachten

  Klik hier voor aanmelding!

  Voor wie?

  Praktijkonderwijs is voor jongeren van 12 tot 18 jaar die via een praktijkgerichte leerroute uitstromen naar werk of doorstromen naar het mbo.

  Afbeelding leerling

  Onderwijsaanbod

  Onderbouw

  • Theorievakken en oriëntatie op profielen
  • interne en externe stage

  op veel praktijkvakken

  Bovenbouw

  • Vakken en stage op basis van je profiel
  • Meer dagen stage buiten de school
  • Officiële certificaten en diploma's halen
  • Doorstroom naar werk of mbo