Overslaan en naar de inhoud gaan

Title
Afbeelding leerlingen

6 februari Doe Middag, word ook een pro!

Elke dag is weer een nieuwe kans

Afbeelding
Afbeelding William Wissink
Wie ben ik?
Mijn naam is William Wissink, 47 jaar en woonachtig in Oudehaske. Na 10 jaar werkzaam te zijn geweest in het speciaal basisonderwijs als gymdocent, werk ik alweer 12 jaar op Singelland De Venen als gymdocent en de laatste jaren als schoolcoördinator. 
 
Dit vind ik belangrijk
Ik vind het belangrijk dat leerlingen mogen zijn wie ze zijn en dat ze zich mogen ontwikkelen in hun eigen tempo. Elke dag is weer een nieuwe kans; dit vraagt om een open nieuwsgierige houding en flexibiliteit van docenten, zodat we maatwerk kunnen leveren. De school moet een fijne en veilige plek zijn voor leerlingen en docenten zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.
 
Mijn hart gaat sneller kloppen:
-  als leerlingen opbloeien na een vaak lastige periode op de basisschool - wanneer wij met vele betrokken stagebedrijven leerlingen voorbereiden op een plek in de maatschappij - van alle geslaagden op de feestelijke certificatenavond - van kleine succesjes die we dagelijks met leerlingen hebben - als ik zie hoe enthousiast en geduldig onze medewerkers met deze geweldige groep leerlingen werken bij alle leuke activiteiten die we samen organiseren.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?
U kunt telefonisch of via e-mail contact met mij opnemen. Ik ben aanwezig van maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.
 

Tijdens de Open Dag vonden wij de docenten gelijk leuk

Afbeelding
Afbeelding leerlingen De Venen
Wij zijn Martha van Schepen en Demi van Oostrum. Wij zijn beide 14 jaar en zitten in klas 2A. 
 
Demi: “Ik woon in Drachten. Mijn talent is zingen, dat vind ik leuk. Tijdens de Open Dag kunnen jullie mij horen in het 
schoolkoor. Op school vind ik gym, koken en rekenen de leukste vakken. Ik heb voor deze school gekozen omdat ik naar een openbare school wilde en veel van mijn vrienden ook naar deze school gingen. Tijdens de Open Dag vond ik de docenten leuk.”
 
Martha: “Ik woon in Surhuizum. In mijn vrije tijd spreek ik veel met vriendinnen af om te kletsen of de stad in te gaan. Op school vind ik koken en verzorging leuke vakken. Tijdens de Open Dag vond ik het heel fijn dat de docenten zo open waren.”
 
We zijn vorig jaar op kamp geweest naar Oudega. Dat was heel gezellig en een mooie mix van leuke activiteiten en tijd voor jezelf.
 
 

Samen met de school het best mogelijke voor mijn kind doen

Afbeelding
Afbeelding Kitty Veenstra
Ik ben Kitty Veenstra, moeder van Ruerd die in klas 5 zit. Ik woon met mijn man en 3 kinderen in het mooie Bakkeveen. Ik zit nu 3 jaar in de locatieraad van Singelland De Venen. Dit om meer betrokken te kunnen zijn bij de school en omdat ik het interessant vind hoe alles gaat op zo’n school. Juist ook ‘achter de schermen’.
 
De Venen was een redelijk grote school waardoor zij de mogelijkheid had om 
niveaugroepen te maken voor de AVO-vakken. Dat leek ons goed passen bij onze zoon. Verder sprak het team ons erg aan toen wij hier waren tijdens de Open Dag en andere bezoeken aan de school. De manier waarop men op die momenten zich ook richtte tot onze zoon was heel prettig voor hem en voor ons.
 
Ik houd van samen; samen doen, samen denken, samen zijn. Dat kan op allerlei gebied zijn, bijvoorbeeld wat ons gezin betreft, met de buurt, maar ook met de school. Samen met de school het best mogelijke voor mijn kind doen. Heel breed dus.

Kitty Veenstra
ouder Singelland De Venen

 

Aanmelding

Wij verwelkomen jou en je ouders graag op Singelland De Venen!
De Ring 4, 9202 NW  Drachten

Klik hier voor aanmelding!

Voor wie?

Voor jongeren van 12 tot 18 jaar die via een praktijkgerichte leerroute uitstromen naar werk of doorstromen naar het mbo.

Afbeelding leerling

Onderwijsaanbod

Onderbouw

  • Theorievakken en oriëntatie op profielen
  • interne en externe stage

op veel praktijkvakken

Bovenbouw

  • Vakken en stage op basis van je profiel
  • Meer dagen stage buiten de school
  • Officiële certificaten en diploma's halen
  • Doorstroom naar werk of mbo